ERP-system för fönster-, dörr- och balkongfabrik

Produktfamiljen WinPlan är ett affärssystem (ERP) som utvecklats för fönster-, dörr- och balkongindustrins behov. Systemet används också av företag som tillverkar lösningar för rymddelning.

Vi erbjuder dig mer än 35 års fördjupad branschkunskap. WinPlan ERP är resultatet av ett långsiktigt produktutvecklingsarbete och systemet utvecklas ständigt aktivt tillsammans med våra kunder.

WinPlan ERP förbättrar våra kunders effektivitet, produktivitet och lönsamhet. Med WinPlan kan du optimera driftsfunktioner och automatisera rutiner. Detta ger dig mer tid för din kärnverksamhet och dess utveckling.

WinPlan ERP toiminnanohjausjärjestelmä
1

Omfattande funktionalitet

WinPlan -programvaran är modulär och det nödvändiga paketet kan konfigureras enligt kundens behov. WinPlan hanterar t.ex. offert- och orderbehandling, produktkonfiguration, försäljningsstyrning, produktionsstyrning, materialförvaltning, logistik, frakt, fakturering, installation, rapportering och order till leverantörer. Du kan hitta en mer detaljerad beskrivning av systemet på presentationssidan. Du kan också skicka en kontaktförfrågan så kontaktar vi dig så snart som möjligt och berättar mer.

Ett professionellt verktyg

WinPlan ERP är utvecklat för proffs inom fönster- och dörrindustrin. Som ett resultat av ett långt utvecklingsarbete innehåller WinPlan ett exceptionellt brett utbud av funktioner som förbättrar din konkurrenskraft, vare sig din kund är småhusbyggare, renoverare, hustillverkare, bostadsrättsförening eller byggbransch.

Många revideringar och tydlighet minskar mänskliga misstag. Till exempel, när du anger ett erbjudande, kommer du att se en bild av produkten som ska erbjudas, med typer, dimensioner, profiler, spröjs, beslag, hängningar och tillbehör på sina angivna platser. Informationen som läggs till i budgivningsfasen överförs smidigt genom systemet till produktion, fakturering och leverans.

3

En heltäckande branschlösning

WinPlan ERP är ett omfattande komplett system av fönster- och dörrfabriken från offert ända till produktion, leverans och eftermarknad. WinPlan innehåller alla specialfunktioner som krävs i branschen.

WinPlan innehåller t.ex. kostnads- och prislistabaserad offertberäkning, offert och orderbekräftelse med produktbilder till kunden, rapportering av offert- och orderstock, arbetspapper, styrning av verktygsmaskin, lagerhantering, inköpsorder, produktionsserier, fabrikens belastningsberäkning, försändelse,  fraktsedel, fakturering och installationshantering.

Flexibelt skalbar

WinPlan ERP passar bra för både små och stora företag. Programvaran är modulär och du kan köpa eller hyra moduler enligt dina behov. WinPlans rollbaserade skärmar gör programmet enklare att använda.

Med WinPlan kan du hantera t.ex. produkters offertberäkning, offerter och orderbekräftelser, försäljningsstyrning, produktionsstyrning, belastningsberäkning, lagerhantering, inköpsorder, frakt, installation, fakturering, rapportering och order till leverantörer. WinPlan ERP kan utökas efter dina behov.

4
5

Beslutsfattande som baserar på information i realtid

Med WinPlan hanterar du ditt företags order-leverans kedja effektivt och flexibelt. Med hjälp av produktionsplanering kan du förkorta ledtiderna och samtidigt förbättra leveranshastigheten och leveranssäkerheten. Din information finns på ett ställe och du kan enkelt fatta beslut baserat på aktuell och korrekt information. Den övergripande lösningen möjliggör kommunikation i realtid mellan hela värdekedjan. Du kan också reagera snabbt på förändrade situationer när det behövs.

Med belastövervakning är du ständigt medveten om belastningen på produktionslinjerna och kan vid behov ändra arbetsordningen. Uppdaterad och proaktiv information om materialbehov hjälper till att minska företabets rörelsekapital.

Marknadsledare i Finland

WinPlan ERP -system används i stor utsträckning i Finland och Sverige. Dessutom finns WinPlan-användare i Estland, England och Ryssland. Vi har små och medelstora kunder men även stora fönster- och dörrtillverkare som verkar i flera länder. Våra kunder är t.ex. Skaala, Inwido, Mockfjärds Fönster, Tiivi, Eskopuu, Leiab Fönster, Morgana, H-Fönstret, Morupsfönster, Odenfönster, Vinäs Fönsterindustri, RA Fönsterdesign, Wåhlstedt Trading, Elme Fönster, Wimmerby Fönstersnickerier, Klas1, Lasivuorimaa, Iin Puunjalostus, Finak, Maximalfönster, HR ikkunant Ruhkala, Lepolan Puusepät, Virkkalan Puunjalostus, Joutsenon Puutyö, Puusepänliike Puukas, Twinwood och Artopine.

Vårt företags långa historia och djupgående branschkunskap gör oss till en partner som tar hand om våra kunder nu och i framtiden.

2
7

Internationell

Förutom Finland används WinPlan i flera olika länder. Språkalternativen är finska, svenska, engelska, estniska och ryska. Användargränssnittet används på användarens språk och kundens dokument skrivs ut på kundens språk. WinPlan ERP kan utökas till ett utomlands dotterbolag eller enskild försäljare så att alla använder samma system.

Exporthandeln stöds också av valutabehandlingsfunktionen och en mångsidig produkrecept, som möjliggör att definiera även separata exportprodukter.

Kolla också vår FuturaPlan ERP-system, som är lämpligt för många andra branscher.

WinPlan Lite – för mobilsäljare

WinPlan Lite är ett leverantörsverktyg. Användning kräver ingen internetanslutning till fabrikssystemet. Överföringen av färdiga order till fabrikssystemet och överföringen av uppgraderingar från fabriken till säljaren har gjorts enkelt.

  • Användning offline
  • Uppdatering av prislistor och produktstrukturer från fabrikssystemet
  • Överföring av order till fabriken
  • Plats oberoende
20
9

Branschkunskap ger kostnadseffektivitet

Vårt företags starka branschkunskap säkerställer en lösning som passar våra kunders behov och är kostnadseffektiv. Vi är väl bekanta med fönster- och dörrfabrikens driftsmiljö och implementeringen av ERP -systemet. Att arbeta med oss ​​är enkelt eftersom vi talar samma språk som våra kunder. Gobelänger, fingrar, smyzes, nagelmått och läppar är välkända termer för oss.

Vi tar alltid hand om installationen av det system vi levererar och utbildningen av kundens ansvariga personer. Under och efter distributionen kommer vår professionella kundsupport att hjälpa dig med alla frågor som rör din distribution

Våra konsult- och utbildningstjänster kommer att finnas tillgängliga efter implementeringsfasen. Vi implementerar även kundspecifika anpassningar för systemet. Anpassningar är vanligtvis baserade på de speciella behoven hos kundens verksamhet, för vilka lösningar som gör verksamheten mer effektiv kan sökas tillsammans.

WinPlan.Web - för slutkunder

De viktigaste delarna av byggnadens fasad är fönster och dörrar. Framför allt placeringen, designen och gittervalen hos huvuddörren och fönstren på fasaden skapar en stor del av husets utseende.

WinPlan.Web är ett webbaserat program för försäljning och urval av fönster och dörrar. Applikationen hjälper slutkunder i fönster- och dörrval, liksom säljare att lära känna och nå sina kunder bättre. Dessutom ger det ett centraliserat och effektivt sätt att rikta och spåra kundärenden. Till exempel kan du se hur olika nätval påverkar det övergripande utseendet på ett hus. Dessutom, med hjälp av WinPlan.Web, kan fönster och dörrar också testas direkt på fasaden på ditt eget hus.

WinPlan.Web är ett verktyg för att generera nya kontakter för säljare kostnadseffektivt 24 timmar om dygnet.

10