Kotimaisen toiminnanohjausjärjestelmän vahvuudet

Onko sillä merkitystä Suomalaisille PK-yrityksille missä toiminnanohjausjärjestelmä (ERP) koodataan?

Hakeeko yrityksesi etulyöntiasemaa käyttämällä isoa kansainvälistä toiminnanohjausjärjestelmätoimittajaa brändin tunnettavuuden takia vai haetko pientä ja ketterää toimijaa, joka voi olla erikoistunut juuri sinun yrityksesi toimialaan?

Monesti ohjelmistokumppanin valinnan taustalla on järjestelmätoimittajan luotettavuus sekä toimittajan ohjelmiston tarjoamat mahdollisuudet. Ohjelmistokumppanin valinnassa usein kysymys ei olekaan missä maassa järjestelmä koodataan, vaan minkä arvojen varaan yhteistyö rakennetaan. Me DB-Managerilla uskomme seuraaviin arvoihin:

  • Palvelutaso
  • Jatkuvuus
  • Tietoturva

Asiakaspalvelu on hyvä saada omalla kielellä. Vaikka kansainvälisellä toimittaja olisi toimipiste Suomessa, jossa palveltaisiin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, niin haastavimmissa selvityksissä saatetaan tarvita ohjelmoijan apua. Selvitystilanteiden ratkaisu ja uusien toiminnallisuuksien kehittäminen on selkeämpää, kun palvelua tarjotaan ilman välikäsiä omalla kielellä.

Jatkuvuus on elintärkeää. Toiminnanohjausjärjestelmän vaihtaminen on aikaa, energiaa ja rahaa vievä projekti. Toimittajan on oltava valmis sitoutumaan yhteisteen projektiin sekä oltava valmis tarjoamaan mahdollisuuksia yrityksen kasvun ja prosessien kehittymisen mukana tulevaan jatkokehitykseen.

Tietoturva on yksi osa järjestelmätoimittajan luotettavuutta. Ohjelmistokumppanin toiminnan on oltava läpinäkyvää. Läpinäkyvä kommunikaatio yrityksen tietojen ja prosessien käsittelystä luo perustaa luottamukselle, joka mahdollistaa tietoturvallisen ja pitkäaikaisen kumppanuuden. Liiketoimintakriittisen järjestelmän hallinta ja kehitys kannattaa antaa kumppanille, johon voi luottaa.

Toiminnanohjausta avainlipun alla – ERP järjestelmän suomalaisuudessa tärkeintä onkin paikallinen palvelu, suomalaisen liiketoimintaympäristön ymmärtäminen sekä molemminpuolinen luottamus.

Ossi Harmaala

Tehdään yhdessä digiloikka! Mottoni yhteistyölle on asiakaslähtöisyys, asiakaslähtöisyys ja asiakaslähtöisyys.

Lämna en kommentar