SuperOfficen uudet ominaisuudet, osa 3

Posted · Add Comment

SuperOfficen uudet ominaisuudet sarjan osassa 3, tutustutaan lomakkeisiin, makroihin sekä teknisiiin muutoksiin.

SuperOffice Lomakkeet/Forms
Lomakkeet ovat www-sivuja, johon sivuilla kävijä voi syöttää tietoja, jotka kulkeutuvat suoraan SuperOfficeen. Lomake voi olla selaimessa omassa ikkunassa tai sijoitettuna olemassa olevaan www sivuun (iframe). Käyttötarkoitus voi olla esimerkiksi:

  • Suostumuksen keräys asiakkailta (GDPR)
  • Tehokas tapa kerätä uusia liidejä
  • Tehokas tapa asiakkaiden käynnistää kommunikointi
  • Voimakas markkinoinnin työkalu
  • Työkalu automaation ja itsepalvelun lisäämiseen

SuperOffice-lomakeet tukee sähköpostivahvistusta (Double opt-in), jolla varmistetaan kuka olet. Pääsyllä sähköpostitiliisi varmistetaan, että olet oikea henkilö.

Kuvassa yhteydenottopyyntö-lomake:

SuperOffice-lomakkeiden luojalla pitää olla joko markkinointi- tai koko CRM-lisenssi.

SuperOffice makrot
Makrot mahdollistavat SuperOfficen tiettyjen toimintojen automatisoinnin ilman ohjelmointikokemusta. Kuvassa millaisia makroja ohjelmalla voidaan luoda:

Makroja voidaan käyttää esim. SuperOffice-lomakkeiden yhteydessä. Täytetystä lomakkeesta voidaan makroilla muun muassa luoda tapaaminen ja lisätä myyntimerkintä automaattisesti SuperOfficeen.

Palaan SuperOfficen lomakkeisiin ja makroihin tulevissa kirjoituksissa.

Teknisiä muutoksia
Lopuksi vielä teknisiä muutoksia, jotka on hyvä huomioida versiopäivityksen yhteydessä.

.NET Framework 4.7.1
Uudet SuperOffice versiot vaativat, että työasemalla sekä palvelimella pitää olla asennettuna .NET Framework 4.7.1 tai uudempi versio. Jos kyseistä versiota ei ole asennettuna, asennusohjelma pyytää tekemään päivityksen ennen kuin SuperOffice voidaan asentaa. Päivitysohjelma tulee asennusohjelman mukana. .NET Framework päivityksen jälkeen tietokone pitää käynnistää uudelleen.

.NET Framework vaatimus ei koske toistaiseksi SuperOffice Webtoolsia eikä MailLink:iä.

Yhteys internetistä SuperOffice palvelimelle
Osaksi GDPR-muutoksista johtuen, SuperOffice Chat sekä SuperOffice lomakkeet vaatii, että myös yhteys internetistä onnistuu SuperOffice palvelimelle. Tämä vaatimus voidaan toteuttaa eri tavoilla. SuperOffice suosittelee käyttämään Microsoft Internet Information Server:n (IIS) reverse proxy laajennusta.

Reverse proxy asennetaan DMZ:lle (ulkoverkon reunalla) olevalle palvelimelle. Reverse proxy ohjaa liikenteen sisäverkossa olevalle palvelimelle. Tämä mahdollistaa myös sen, että SuperOfficen selainkäyttöliittymää voidaan käyttää suoraan internetistä, ilman VPN yhteyttä. Reverse proxy palvelimelle pitää asentaa myös SSL-sertifikaatti, jotta SuperOfficea voidaan käyttää tietoturvallisesti. Samalla kannattaa miettiä myös turvallisten salasanojen käyttöönottoa SuperOfficessa.

Alla oleva esimerkki kuvaa miten yhteydet toimivat kun reverse proxy on käytössä: