futuraplan-tarjouslaskenta-ja-tilaustenkäsittely

Tarjouslaskenta ja tilaustenkäsittely

FuturaPlan ERP mahdollistaa sekä hinnasto- että kustannuspohjaisen tarjouslaskennan. Hintoja voi syöttää myös käsin ja erilaisia alennuksia voi antaa monipuolisesti. Myös tuoteryhmäkohtaiset kateprosentit ja työvaihekohtaiset tuntihinnat ovat mahdollisia. Erityisasiakkaita varten voidaan luoda omat hinnastot. Kun materiaalien hinnat ja työajat on määritelty järjestelmään, antaa kustannuspohjainen hinnoittelu selkänojan varsinkin suuria kohteita tiukassa tarjoustilanteessa laskettaessa. Jälleenmyyjät tarvitset yleensä tarjouslaskentaa varten hinnastopohjaisen hinnoittelun, eikä heidän tarvitse tietää tehtaan kustannuksia.

Esimerkiksi kalustetoimialalla tarjouslaskenta tarjoaa nopean ja tehokkaan tavan kuluttaja- ja projektikohteiden tarjouslaskentaan. FuturaPlan onkin laajasti käytössä kalusteteollisuudessa.

Tehokas ja monipuolinen tilausten syöttäminen

FuturaPlan ERP käyttöliittymän suunnittelussa on pyritty yhdistämään hyvä käytettävyys ja tehokas työskentely. Esimerkiksi tilausrivien syöttäminen on nopeaa ja tehokasta, sillä ohjelma suodattaa tuotevalikkoa samalla, kun tuotteen nimeä kirjoitetaan.

Tilausten tuonti onnistuu myös kalustetoimialalla laajasti käytössä olevasta Fusion Sales myyntityökalusta suoraan tilaukseksi ilman manuaalista tietojen kopiointia. Kaikille Fusion tuotteille, jotka on integroitu ERP järjestelmän kanssa, voidaan laskea myös kustannushinta.

Tuoterakenteen yksityiskohdat

Tilaustenkäsittely mahdollistaa tilausrivin ”räjäyttämisen” eli rakenteen yksityiskohtaisen tarkastelemisen ja muokkaamisen. Mm. mittoja ja lukumääriä voidaan muutella, sekä yksittäisiä komponentteja voidaan lisätä ja poistaa. Vaikutukset myynti- ja kustannushintaan nähdään välittömästi.

Tarjouslaskenta tuo nopeutta ja tarkkuutta tarjousten ja projektin kustannusten laskemiseen. Kustannukset ovat selkeästi tiedossa ja tarjouksesta näkee nopeasti, mistä hinta muodostuu. Näin pystyt jättämään samassa ajassa merkittävästi enemmän tarjouksia kuin perinteisillä menetelmillä. Yleensä pienehkö osa tarjouksista johtaa tilaukseen. Näin ollen on tärkeää, että tarjouslaskenta voidaan tehdä tehokkaasti. Mitä nopeammin, tehokkaammin, helpommin ja virheettömämmin tarjous syntyy, sitä enemmän työ tuottaa yritykselle.

tarjouslaskenta-ja-tilaustenkasittely