B2B Verkkokauppa tehostaa myyntiä ja sujuvoittaa kaupankäyntiä

B2B-verkkokauppa

on yritysten välinen kaupankäyntialusta. Se on perusominaisuuksiltaan samankaltainen kuin B2C-Verkkokauppa (Kuluttajille tarkoitettu verkkokauppa), mutta käyttötarkoitus on usein erilainen. B2B Verkkokauppa on monesti lähempänä tilausjärjestelmää, kuin verkkokauppaa. B2B-verkkokauppaa ei ole yleisesti tarkoitettu uusasiakashankintaan, vaan päinvastoin: se saattaa jopa vaatia kirjautumista ennen tuotteiden tai hintojen näyttämistä.

Kuluttajakaupassa uusasiakashankinta ja lisämyynti ovat merkittävässä roolissa. Potentiaalisen asiakkaan halutaan viettävän aikaa kaupassa. B2B-verkkokaupan tarkoitus on toisenlainen. Tehokkuus on suurella prioriteetilla. B2B-kaupassa asiakas saattaa ostaa säännöllisesti suuren määrän tuotteita. Jotta ostoprosessi olisi sujuvaa, pitää verkkokaupan olla suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja tehokkaaksi.

 

B2B-verkkokauppa tehostaa ostoprosessia ja sitouttaa asiakkaita

B2B verkkokauppa on käytettävissä vuorokauden ympäri ja se toimii itsepalveluperiaatteella. Näin asiakkaasi voivat tilata tuotteitasi toimistoajoista välittämättä. Voit myös mahdollistaa lisämyynnin ja interaktiivisen tavan selata koko tuotekatalogiasi suoraan asiakkaasi tietokoneelta tai kännykältä.

Olisiko myyntiprosessisi helpompaa B2B-tilausjärjestelmällä?

Parhaassa tapauksessa verkkokauppa on optimoitu siten, että yritysten väliset logistiikkaprosessit toimivat mutkattomasti. Ostoprosessi on vakioitu ja optimoitu. Asiakas näkee hinnat, rahdit ja voi muokata tuotteita sekä tuoterakenteita haluamallaan tavalla. Asiakaskohtaiset hinnastot ja kupongit sekä alennusehdot mahdollistavat asiakaskohtaisen hinnoittelun ja parhaan katteen liiketoiminnallesi.

 

Haluatko kuulla lisää B2B-verkkokaupoistamme? Varaa ilmainen esittelyaika nyt!

 

Yrityspuolen tuotteet ovat monipuolisia

B2B-kaupan tuotteet ja tuoterakenteet voivat olla monimuotoisia. Tuotteet saattavat olla asiakaskohtaisia tai ne saattavat olla täysin asiakkaille räätälöityjä. B2B-kaupan yrityksillä on usein ongelmana löytää verkkokaupparatkaisu, joka sopii heidän tarpeisiinsa. Yleensä geneeriset verkkokaupat eivät mahdollista esimerkiksi joustavien tuoterakenteiden hallintaa tai lisäominaisuuksien valintaa. Tuotemääriä ja variaatioita pitää itse ylläpitää, mikä tekee verkkokaupan ylläpitämisestä kallista ja aikaa vievää.

Mitä jos myyn tuotteita, joiden dimensiot, värit ja lisävalinnat saattavat sisältää satoja tai tuhansia valintoja?

Ratkaisuna on valita verkkokauppa, joka mahdollistaa joustavan tuoterakenteiden hallinnan. Verkkokaupan on hyvä olla integroituna käytettyyn toiminnanohjausjärjestelmään, jotta tuotteiden ja tuotetietojen ylläpitäminen on vaivatonta ja nopeaa. Muita B2B-verkkokaupoille ominaisia piirteitä ovat esimerkiksi asiakasryhmien alennussäännöt, toimitustavat ja asiakkaille kustomoidut tuotteet ja palvelunäkymät. B2B-verkkokauppa voi myös toimia kumppanien ja jälleenmyyjien tilausjärjestelmänä, jolloin myyjän tietoja pitää voida hyödyntää myyntipalkkioiden laskennassa sekä alennussääntöjen määrityksissä.

 

Mitä jos voisit hallita monimutkaisten tuotteidesi myyntiä vaivattomasti verkossa?

 

Kustomoitu B2B-verkkokauppa säästää kuluissa

Toimiva verkkokauppa minimoi tarpeen tilauskäsittelylle. Kun asiakkaan tilaus siirtyy sähköisesti verkkokaupasta tuotantoon, vähenee manuaalisen tilauskäsittelyn tarve merkittävästi. Myös käsittelyvirheiden määrä vähenee, millä saattaa olla hyvinkin merkittävä rooli kannattavuudessa ja asiakastyytyväisyydessä.

B2B-verkkokaupan tärkeimpiä hyötyjä on kaupankäynnin automatisointi. Tilausten manuaalinen vastaanotto ja käsittely puhelimessa ja sähköpostilla kuluttaa aikaa ja vie rahaa. Sähköisen kaupankäyntialustan avulla vapautat resursseja yrityksesi liiketoiminnan ydintoimintoihin. Toimiva järjestelmä integroi myös varastonhallinnan ja lähetystoiminnot sekä tuoteryhmästä riippuen myös asennuksen ja jälkimarkkinoinnin.

 

B2B-verkkokauppa integroituna ERP Toiminnanohjausjärjestelmään

Asiakaskohtainen tilausjärjestelmä on yleensä integroitu myyjän muihin taustajärjestelmiin kuten toiminnanohjausjärjestelmään (ERP), asiakkuudenhallintajärjestelmään (CRM) sekä markkinoinnin automaation ratkaisuihin. Toimiva järjestelmä saattaa olla myös integroitu alalla useimmiten käytettyihin suunnitteluohjelmiin tai muihin verkkokaupan asiakkaiden useimmiten käyttämiin ratkaisuihin. Kaikista menestyksekkäimmät B2B-verkkokaupat ovat monipuolisesti integroituneita yritysten käyttämiin järjestelmiin.  Tilaukset, tuotesaldot ja rahaliikenne pysyvät ajan tasalla ja toiminta on kokonaisvaltaisesti digitaalista.

DB-Manager Oy kehittää yhdessä asiakkaidemme kanssa monipuolisia ja kokonaisvaltaisia digitaalisia järjestelmiä ja ratkaisuja. Kehittämämme asiakaskohtaiset tilausjärjestelmät ja verkkokaupat mahdollistavat asiakkaidemme liiketoiminnan kannattavan kehittymisen. Luomme digitaalisia yhteisöjä ja automaattisia ostoprosesseja yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tutustu menestystarinoihimme sekä ratkaisuihimme etäpalaverissa tai kahvikupin ääressä!

 

Kannattava kasvu B2B-verkkokaupalla

Investointi oikeaan B2B-tilausjärjestelmään auttaa sinua edistämään yrityksesi pitkäaikaista menestystä digitaalisen järjestelmän tuoman tehokkuuden turvin. DB-Manager Oy:llä on liki 40 vuoden kokemus asiakaskokemusta parantavista järjestelmistä. Toisin kuin muut geneeriset verkkokaupparatkaisut, rakensimme kaupankäyntialustamme sopimaan B2B-yritysten räätälöityihin toimintatapoihin. Joustava tilausjärjestelmä mahdollistaa yrityksesi menestykseen johtaneiden prosessien vahvistamisen ja kehittämisen digitalisaation avulla. Järjestelmä integroituu myös muihin ratkaisuihin ja se mahdollistaa uudentasoisen myyntiprosessien automatisoinnin.

Ossi Harmaala

Tehdään yhdessä digiloikka! Mottoni yhteistyölle on asiakaslähtöisyys, asiakaslähtöisyys ja asiakaslähtöisyys.