Mikä on tekoälyn rooli nykypäivän ohjelmistokehityksessä?

Tekoäly on nykypäivän hittisana ja sitä hyödynnetään jo monipuolisesti monen yrityksen arjessa. Mutta mitä tekoäly tarkoittaa ohjelmistokehityksen näkökulmasta?

DB-Manager Oy:n koodarit ovat ottaneet GitHub Copilot:in testikäyttöönsä tavoitteena tehostaa ketterää ohjelmistokehitystä. Kerromme tässä blogitekstissä tekoälyn roolista nykypäivän koodaamisessa.

 

Mikä on GitHub Copilot?

Niille teistä, jotka eivät tiedä, GitHub Copilot on koodia täydentävä tekoäly, joka pystyy ymmärtämään käyttämäsi koodin kontekstin ja antamaan ehdotuksia koodin kirjoittamiseen. Parhaimmillaan Copilot tarjoaa mahdollisuuksia muuttaa luonnollisen kielen koodiksi. Ohjelmoija kommentoi koodiin haluamansa toiminnon, kuten: ”kertolasku, joka ottaa kaksi numeroa, kertoo ne yhteen ja palauttaa tulon kuution”: ja Copilot ehdottaa soveltuvaa koodia.

Mitä hyötyä: Tekoäly tarkastelee ihmisohjelmoijan kirjoittamaa koodia ja ehdottaa lisärivejä tai vaihtoehtoista koodia. Tämä osaltaan eliminoi osan koodaamiseen liittyvästä toistuvasta työstä, tehden ohjelmoinnista sujuvampaa ja tehokkaampaa.

Miten se toimii: Käyttämämme GitHub Copilot on rakennettu OpenAI Codex -algoritmille, joka on koulutettu teratavuilla avoimesti saatavilla olevaa lähdekoodia. Se toimii yhtenä tukityökaluna ohjelmoijille.

 

Tekoäly koodaamisessa

Ota yhteyttä sovellusideasta tai tarpeesta, joka voitaisiin ratkaista digiratkaisuilla!

 

Mitä hyötyä tekoälystä on asiakkaillemme

Meille työntekijöiden hyvinvointi ja ammatillinen kehitys ovat liiketoimintamme menestyksen ytimessä. Motivoitunut koodari palvelee asiakasta huomattavasti nopeammin, tehokkaammin ja ammattitaitoisemmin.

”Oikeilla työkaluilla ja tarvittavilla tukitoiminnoilla varustettuna ohjelmoija on merkittävästi tuottavampi.”

Tämä tarkoittaa nopeampia asiakasprojekteja, matalampia kokonaishintoja ja tyytyväisempiä asiakassuhteita. Asiakaslähtöisyys on meille tärkeä asia. Asetamme asiakastyytyväisyyden kasvun edelle. Pyrimme palvelemaan ja auttamaan asiakkaitamme parhaan kykymme mukaan viipymättä. Yksi tapa mahdollistaa palveleva liiketoiminta on osaava henkilökunta.

 

Missä on mutta: Copilot on merkittävästi tehokkaampi lisäarvoratkaisuna ihmisen työn rinnalle kuin oman koodin luomisessa. Kuten mikä tahansa algoritmi, se on riippuvainen harjoitusdatan laadusta. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka algoritmi loisi toimivaa koodia täysin omatoimisesti, tarvitaan ohjelmistokehittäjä valvomaan esimerkiksi kyberturvallisuuspuutteita ja kokonaisuuden eheyttä.

Todellisuudessa Copilot on vain yksi työkalu osaavan ohjelmistokehittäjän työkalusalkussa. Se voi helpottaa ja nopeuttaa kehitystyötä ja vähentää toistoa, mutta monimutkaisten logiikkojen ratkaisuun se ei vielä kykene. Joka tapauksessa, uudet teknologiat ja kehitysvälineet ovat tärkeitä, niiden mahdollisuuksia tulee hyödyntää täysmääräisesti ja kehityksen mukana tuleva lisäarvo tulee jalkauttaa asiakkaalle tehokkaampana työnä ja laadukkaina sovellusratkaisuina.

 

Ketterä ja joustava ohjelmistotalo 

DB-Manager Oy on vuonna 1984 perustettu asiakaslähtöinen suomalainen ohjelmistoyritys. Kehitämme asiakkaidemme kanssa yhteistyössä tuottavuutta ja kannattavuutta parantavia ohjelmistoratkaisuja.

Yrityksemme pitkä historia ja syvällinen toimialaosaaminen tekevät meistä kumppanin, joka huolehtii asiakkaistaan nyt ja tulevaisuudessa. Pitkäaikaisimmat asiakassuhteemme ovat vuodelta 1985. Toimintamme kattaa kaikki pk-yrityksen ohjelmistotarpeet alkukartoituksista ylläpitoon.

Innovoidaan tulevaisuuden automaatioita yhdessä!

Ossi Harmaala

Tehdään yhdessä digiloikka! Mottoni yhteistyölle on asiakaslähtöisyys, asiakaslähtöisyys ja asiakaslähtöisyys.